Snowboard verwondingen

De Amerikaanse Journal of Sports Medicine (20 januari 2012) heeft onlangs een studie gepubliceerd over snowboard verwondingen tegenover skiër verwondingen. Snowboarders hebben een iets hoger percentage van blessures dan skiërs. De meest voorkomende vorm van letsel voor snowboarders is pols blessures, terwijl voor skiërs, het  een ACL verstuiking (knie blessure) is.

Volgens de studie-, zijn pols-blessures goed zijn voor 28 procent van alle snowboard verwondingen en slechts 3 procent van het skië blessures, terwijl de ACL verwondingen samen minder dan 2 procent van alle snowboard blessures en 17 procent van het skië blessures. De studie wees het hoogste tarief van letsel bij jonge, onervaren, vrouwelijke snowboarders.

Soorten verwondingen

Als het aankomt op snowboard pols blessures, de meest voorkomende scenario we zien is de beginnende snowboarder die net het leren van de sport, die breekt zijn pols. Sterker nog, 25 procent van alle pols operaties te betrekken snowboarders in de eerste drie dagen op de berg. Dus mensen leren snowboarden dient altijd polsbeschermers. Het kan helpen voorkomen dat een bezoek aan de spoedeisende hulp.

De meest voorkomende letsel bij skiërs is duidelijk, aan de knieën. Bij roteren en draaien van de knie tegelijkertijd komt er een enorme belasting op de knie, dit wordt versterkt door de ski en de binding met een stijve boot. Een gescheurde meniscus komt vaak voor wanneer dit gebeurt.

Sleutelbeen verwondingen zijn ongeveer gelijk onder de skiërs en snowboarders, maar onevenredig hoog zijn in het terrein park, zoals verwacht. De AJSM studie stelt dat 22 procent van de snowboard letsels ontstaan ​​in het terrein park, in vergelijking met 6,5 procent van de ski-blessures.

De meest bemoedigende nieuwe trend is de daling van de ernstige hoofdletsel of traumatisch hersenletsel. Wij geloven dat de rol van een snowboardhelm, vooral in ijzige omstandigheden kan niet worden overschat.

Dr Terrell Joseph is een arts met Vail-top Orthopedie die gespecialiseerd is in de hand en bovenste extremiteit en knie-operatie. Bezoek www.vsortho.com voor meer informatie.

Comments are closed.