Burton vecht tegen Kanker

Jake Burton is een Pioneer in de snowboardwereld en is de oprichter van een van de grootste snowboard merken ter wereld. De snowboards van Burton hebben dezelfde eigenschappen als die van de oprichter zelf: Burton is niet kapot te krijgen !!

In slechts vier maanden tijd heeft de snowboard industrie gigant Jake Burton en een team van oncologen het tij doen keren om zo goede afloop te creëren aan een anders dodelijke ziekte.

Terug in september, de baanbrekende snowboarder bracht een memo aan zijn wereldwijde personeelsbestand, dat begon: “Het slechte nieuws is dat ik kanker heb. ‘Maar deze nare openingszin werd onmiddellijk gevolgd door relatief goed nieuws: Het is te genezen !!

Burton werd geconfronteerd met teelbalkanker – medisch bekend als seminoom – dezelfde ziekte die de wielrenner Lance Armstrong bestreden  en overwonnen had. Met de vroegtijdige opsporing hiervan is de overlevingskans hiervan meer dan 95 procent. De gemiddelde leeftijd van diagnose is 40 jaar.

Burton(57jaar) begon een drie maanden durende behandeling van chemotherapie, een cellulair niveau behandeling die vaak wordt geleverd met ernstig slopende bijwerkingen. Eerder deze maand heeft hij een update uitgebracht waarin staat: “Het lijkt erop dat mijn kanker  toast os.”

Hoewel Burton aan de betere kant is en alweer terug op de berg is  en natuurlijk alweer aan het snowboarden is geslagen met zijn typische 100-dagen-per-jaar snowboarden seizoen. Volgens zijn memo, wordt hij nog steeds geconfronteerd met mogelijke bestraling en een mogelijke operatie in het vooruitzicht, het verwijderen van een of beide teelballen is niet ongewoon en moet onder toezicht blijven met periodieke scans en observatie. Toch blijft hij optimistisch.

“Ik sta niet toe dat dit mijn leven negatief gaat beïnvloeden” schreef hij, eraan toevoegend dat oncoloog Steve Ades hem zei, “Jake, jij krijgt je diploma.”

Met zijn overgang van patiënt naar overlever” zei Burton: “Ik ga verder met veel respect voor zowel kanker … en chemotherapie (hoe iets dat zo gunstig is tegelijkertijd zo schadelijk kan zijn). Ik ben vrij veel kapot.. Ik heb heel veel genezing te doen. Maar als ik kijk naar rolmodellen, zoals Lance Armstrong, ik weet mij dan geen excuses, We moeten door !!

Comments are closed.